Zbiór porad Do Celu !

Jak gotować bez tłuszczu

Nie wyobrażacie sobie przyrządzania potraw bez tłuszczu? Za każdym razem smażycie mięso na oleju, a do sałatki zawsze dodajecie oliwę? Bez tłuszczu można żyć i wcale nie będzie to tak bardzo bolało. Jeśli zależy Wam na zdrowym odżywianiu, nie przybieraniu na wadze i dobrym samopoczuciu, koniecznie pomyślcie o wyeliminowaniu tłuszczu ze swojej diety. Wbrew pozorom, nie jest to wcale skomplikowane. Wystarczy zmienić sposób przyrządzania potraw na gotowanie na parze. Nie ma w tym nic skomplikowanego. Podczas procesu gotowania beztłuszczowego, niezdrowe składniki nie wnikają w głąb produktów, które chcemy spożyć. Dzięki czemu zachowują maksimum swoich składników odżywczych i witamin, a co za tym idzie – są dla nas bardzo zdrowe. Po pewnym czasie, do tego rodzaju diety można się naprawdę przyzwyczaić i zdecydowanie przerzucić na przygotowywanie potraw na zasadzie duszenia. Również smak zacznie bardziej nam odpowiadać, a myśląc o własnym zdrowiu, nie powinniśmy już mieć wątpliwości co należy wybrać.