Na diecie fodmap
- 188 Views
- Redaktor docel.pl
- 6 sierpnia 2019
- Zbiór porad Do Celu !
W dzisiejszych czasach nieprzyjemne dolegliwości występujące po spożyciu posiłku nie są czymś niezwykłym. Doświadcza ich wiele osób, a główną przyczyną bywa zazwyczaj życie w stresie i zbyt szybkie tempo jedzenia. Czasami jednak wyeliminowanie tych przyczyn nie rozwiązuje problemu. W takiej sytuacji trzeba bliżej przyjrzeć się temu, jak wygląda jadłospis i odpowiednio go zmodyfikować. Możliwe, że za bóle brzucha czy wzdęcia odpowiadają wielocukry i inne składniki będące ich pochodnymi, które znajdują się w wielu produktach, takich jak na przykład pieczywo pszenne i żytnie, rośliny strączkowe czy niektóre owoce i warzywa. Ograniczenie ich spożycia to najważniejsza zasada diety fodmap. Jadłospis przygotowany zgodnie z jej założeniami jest smaczny i zdrowy, bo grupa produktów, z jakich można go budować, jest naprawdę szeroka. Do produktów polecanych osobom stosującym dietę fodmap należą między innymi jajka, ryby, kiszona kapusta, ziemniaki, pomidory, pieczywo bezglutenowe czy owoce takie jak kiwi, pomarańcze czy żurawina.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie