Nie za dużo cukru
- 215 Views
- Redaktor docel.pl
- 13 lipca 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Nie zawsze zdajemy sobie sprawę jakie spustoszenie w naszym organizmie może spowodować spożywanie nadmiernej ilości cukru. Wiele osób zaprotestuje w tym momencie mówiąc na przykład, że w ogóle nie słodzą. Rzecz jednak jest w tym, że cukier występuje w tylu produktach i w tak różnorodnych, że nie jesteśmy w stanie tego kontrolować. Wyobraźmy sobie, że do filiżanki herbaty wsypujemy osiem łyżeczek cukru. Niemożliwe? A i owszem, ale tyle samo cukru zawarte jest w litrze napoju, nawet tego, o którym producenci mówią, że jest niesłodzony. Cukrem może i nie, ale na przykład słodzikiem, który jest jeszcze bardziej kaloryczny. Nadmiar cukru w początkowej fazie przekształca się w energię. To dobrze, gorzej jednak jest wtedy, kiedy tej energii jest za dużo i nie możemy jej spożytkować. Odkładający się w organizmie cukier może doprowadzić nie tylko do otyłości, ale jest przyczyną różnorodnych chorób. W wielu przypadkach jest odpowiedzialny za cukrzycę, która wyniszcza cały organizm człowieka. Cukier w nadmiernej ilości to po prostu biała śmierć.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie