Poradniki nowoczesnego gotowania
- 353 Views
- Redaktor docel.pl
- 19 sierpnia 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Przez długie lata absolutnym hitem sprzedażowym były poradniki zdrowego żywienia oraz książki kulinarne. Z czasem zaczęły być one ze sobą poniekąd łączone, tak by w jednej książce lub magazynie treści dla siebie mogli znaleźć czytelnicy pragnący poprzez odmianę żywienia zmienić także siebie i swoje życie, wpłynąć na otoczenie.
Książki kulinarne coraz częściej mówią więc nie tylko o tym, jak zdrowo ugotować daną potrawę, ale także w jaki sposób ją spożywać, jak odpowiednio zaplanować jadłospis dla rodziny na cały tydzień lub też jak rozplanować budżet, by starczyło w nim środków na wszystkie zakupy niezbędne w gotowaniu. Nie brakuje także sekcji o samodzielnym przygotowywaniu takich rzeczy jak chleb czy przetwory – co gwarantuje unikalny ich smak, a także zupełnie inne walory żywieniowe i dużo niższą cenę niż w sklepie.
Taka zmiana czytelnika i jego sposobu patrzenia na absolutnie wszystkie elementy życia sprawia, że coraz częściej autorzy takich poradników otrzymują propozycje prowadzenia programów telewizyjnych a nawet warsztatów terapeutycznych czy obozów treningowych.

- 2 kwietnia 2022
Owoce w codziennej diecie
- 22 marca 2022
Nie ma drogi na skróty
- 12 lutego 2022
Doskonałość awokado
- 2 stycznia 2022
Owoce w codziennej diecie
Nie ma drogi na skróty
Doskonałość awokado
Kawa na diecie
Zamiast użalania się nad sobą
Kosztowne ekskluzywne kluby
Gotowanie na parze
Rozgrzewka w służbie gibkości