Pułapki żywieniowe na półkach sklepowych
- 261 Views
- Redaktor docel.pl
- 31 lipca 2019
- Zbiór porad Do Celu !
W Polakach coraz częściej budzi się zainteresowanie tym co spożywamy, coraz częściej zastanawiamy się co będzie dla naszego organizmu dobre a co szkodliwe, wybieramy w naszej diecie lepsze alternatywy.
Jednak często jest to utrudnione przez producentów żywności, którzy podstępem próbują sprzedawać swoje produkty, mijając się z prawdą przekazywaną konsumentom. Jednym z doskonałych przykładów jest fakt, że produkty nazywane „fitness” nie muszą spełniać żadnych dodatkowych norm, a często są wręcz bardziej kaloryczne i zawierają więcej dodatków niż produkty bez tego mylącego napisu. Innym przykładem są widoczne napisy na produktach żywnościowych mówiące o tym, że dana rzecz nie zawiera konserwantów, jednak w jej składzie znajdziemy szkodliwe barwniki sztuczne, słodziki czy też polepszacze zapachu i smaku. Produkt, który oznaczony jest napisem i reklamowany jako ten „bez cukru”, może zawierać bardziej szkodliwy i niezwykle kaloryczny syrop glukozowo-fruktozowy, który znajdziemy w jego składzie. Każda zróżnicowana dieta, służąca naszemu zdrowiu, powinna być oparta na unikaniu szkodliwych składników w produktach spożywczych, co niestety nie jest łatwe.
Aby stać się świadomym konsumentem należy zdobyć wiedzę na temat szkodliwych składników i substancji, które znajdują się w produktach spożywczych, oraz należy dokładnie sprawdzać ich skład, nie wierząc reklamie.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie