Cudowne właściwości imbiru
- 177 Views
- Redaktor docel.pl
- 20 lipca 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Imbir powoli zyskuje na sławie, na jaką zasługuje. Ma on więcej zalet, niż moglibyśmy marzyć, a w polskiej kuchni używamy go naprawdę sporadycznie. Na szczęście to się zmienia i słusznie. Większość z nas słyszała, że imbir jest doskonałym lekarstwem w przypadku przeziębienia. Rozgrzewa organizm, więc także chroni przed zachorowaniami. Na tym jednak nie koniec. Poza tym, tak jak każdy składnik rozgrzewający, pozwala na szybsze spalanie, a to wspomaga odchudzanie. Poprawiając krążenie krwi również pozwala na zwiększenie aktywności, a to doskonały początek do rozpoczęcia aktywniejszego trybu życia. Poza tym znacznie przyczynia się do usprawnienia procesów trawiennych, między innymi pobudzając wytwarzanie soku żołądkowego. Imbir można w sklepach dostać w dwóch postaciach: mielonym oraz świeżym. Mielony imbir to doskonały dodatek do potraw słodkich, świeży zaś do wytrawnych. Odrobinę imbiru możemy dodawać niemal do każdej potrawy: do ciast, ale także zup, sosów i mięs. Warto czerpać inspirację z kuchni chińskiej.

- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Activlab muscle up protein
- 24 czerwca 2020
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie
Drop set co to jest ?