Jedzenie fast food, nie wiadomo dlaczego, bardzo przypadło Nam Polakom do kulinarnych gustów. Pomimo, że ich pochodzenie nijak się ma do Naszej kulinarnej historii. Moda na szybkie jedzenie przywędrowała do Nas z za oceanu, ale bardzo szybko zadomowiła się u Nas na dobre. Hamburgery, sandwiche czy cheeseburgery – dzisiaj te nazwy brzmią praktycznie jak Nasze typowo polskie. No dobrze, ale w zasadzie dzisiaj dociera do Nas jak bardzo to jedzenie jest szkodliwe. Lekarze dietetycy na całym świecie apelują o rozsądek w jedzeniu tego typu posiłków. Jedzenia typu fast food należy unikać jak ognia, ale nie trzeba z niego zupełnie rezygnować. Fast food doskonale zastąpił Nam normalny obiad, ponieważ jego przygotowanie i konsumpcja nie zajmuje Nam zbyt wiele czasu. Tylko, że jedzenie szybkich potraw ma swoje minusy w postaci ogromnych pokładów tłuszczów, jakie wędrują do Naszego organizmu. Tłuszcze te powodują powstawanie szkodliwego cholesterolu co szkodliwie odbija się na układzie krwionośnym. Dlatego, jeśli fast food jemy w wyjątkowych okolicznościach to nic złego, ale w codziennym menu lepiej go unikać jak ognia.