Im krócej, tym lepiej
- 212 Views
- Redaktor docel.pl
- 12 lipca 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Żywność naprawdę zdrowa to taka, której droga od producenta do konsumenta jest najkrótsza. Jeszcze sto lat temu tego typu żywność była powszechnie dostępna. Nasi przodkowie korzystali z produktów, które sami wytwarzali i przechowywali. Nikt nawet nie pomyślał w żadnym gospodarstwie domowym, że np. kiszoną kapustę kupuje się w sklepie. Każde gospodarstwo domowe taką kapustę kiszoną przygotowywało samemu. Podobnie było z innymi produktami, np. zsiadłym mlekiem, chłodnikami, zupami. Dzisiaj nikt nie ma absolutnie czasu na tego typu przygotowywanie składników naszych posiłków. Wszystko kupujemy w sklepach i najczęściej wybieramy produkty, których czas przygotowywania jest bardzo krótki. Naturalna żywność jest pojęciem nam obcym, którym najwyżej posługujemy się w szkolnych referatach. Tymczasem powinniśmy mieć świadomość, że najsmaczniejsza, ale i najzdrowsza jest żywność naturalna. Dlaczego zachwycamy się kuchnią śródziemnomorską? Ano właśnie dlatego, że korzysta ona z produktów świeżych, pochodzących od najbliższego producenta lub samodzielnie wytwarzanych.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie