Doskonałość awokado
- 1157 Views
- Redaktor docel.pl
- 12 lutego 2022
- Zbiór porad Do Celu !
Awokado jest składnikiem bardzo docenianym przez dietetyków, trenerów personalnych i samych sportowców. Osoby, które go nie znają, bardzo często podchodzą do awokado z pewną rezerwą, w smaku bowiem to owoc niepodobny do niczego, składa się głównie z pestki i nie do końca wiadomo, w jaki sposób zastosować awokado w naszej codziennej kuchni. Tymczasem zaprzyjaźniając się z tym owocem zyskujemy znakomitego sprzymierzeńca w prosportowych i prozdrowotnych działaniach. Prawdą jest, że awokado w jednej trzeciej składa się z tłuszczu – nie tuczy on jednak. Wręcz przeciwnie, jego wpływ na nasz organizm śmiało można określić jako zbawienny. To dzięki niemu lepiej przyswajane są witaminy, białko, kwas foliowy i błonnik. Na stałe powinny włączyć go do swojej diety kobiety ciężarne oraz sportowcy. Na dodatek jego specyficzna konsystencja sprawia, że awokado doskonale sprawdza się nie tylko jako składnik sałatek, ale również baza do różnego rodzaju past i smarowideł, a nawet musów i deserów czekoladowych.

- 2 kwietnia 2022
Owoce w codziennej diecie
- 22 marca 2022
Nie ma drogi na skróty
- 12 lutego 2022
Doskonałość awokado
- 2 stycznia 2022
Owoce w codziennej diecie
Nie ma drogi na skróty
Doskonałość awokado
Kawa na diecie
Zamiast użalania się nad sobą
Kosztowne ekskluzywne kluby
Gotowanie na parze
Rozgrzewka w służbie gibkości