Różne dodatki do żywności
- 186 Views
- Redaktor docel.pl
- 1 sierpnia 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Stojąc przed półką sklepową i wybierając produkty spożywcze, które chcemy kupić, zazwyczaj nie zastanawiamy się nad tym, ile dodatków w sobie kryją. To duży błąd i powinniśmy dość dokładnie czytać skład zakupionych produktów. Mogą się w nich bowiem znajdować składniki, które negatywnie wpływają na nasz organizm. Specjaliści obliczyli, że średnio każdy z nas zjada około dwóch kilogramów różnych dodatków, czyli krótko mówiąc chemii, która może nie szkodzi nam bezpośrednio, ale niezbyt korzystnie działa na nasz organizm. Oczywiście nie możemy przesadzać i nie brać do ust żywności, która ma jakiekolwiek dodatki. Panuje powszechne przekonanie, że dawniej żywność był zdrowsza, gdyż używano jedynie dodatków naturalnych. To nie jest do końca prawda. Pewne naturalne dodatki mogą przecież uczulać, a sztuczne dodatki z reguły są bezpieczne dla człowieka, chociaż były wyprodukowane w laboratoriach chemicznych. Warto zwrócić jednak uwagę na pewne barwniki i konserwanty, bo te mogą okazać się szkodliwe dla zdrowia.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie