Ze skórą czy bez?
- 206 Views
- Redaktor docel.pl
- 8 lipca 2019
- Zbiór porad Do Celu !
Wiele osób ma dylemat czy można jeść owoce ze skórką czy też lepiej ją zdejmować. Prawda jest taka, że wiele zależy tutaj od rodzaju owocu jaki zamierzamy zjadać.
Wiadomo, że jeśli jest to jabłko czy gruszka, po umyciu dokładnie pod bieżącą wodą można spokojnie zjeść owoc ze skórą. To właśnie na skórce znajduje się wiele cennych witamin, dlatego jedząc w ten sposób można będzie naprawdę pochłonąć bombę witaminową. Należy wiedzieć o tym, że od pewnego czasu ludzie promują jedzenie owoców ze skórką. Przecież nawet jeśli pieczemy jabłka w piekarniku, można będzie pozostawić w skórce.
Niezależnie od tego, jak podchodziliśmy do jedzenia owoców ze skórką to i tak można będzie przekonać się jak wiele korzyści będzie to mogło mieć wiele korzyści. Oczywiście owoce takie jak kiwi czy ananas należy obierać. Można poczytać w Internecie jeśli mamy wątpliwości. Jednak prawda jest taka że wiele osób zjada powłoce ze skórą, ponieważ uważają że jest to naprawdę zdrowe. Warto jest samodzielnie podejmować takie decyzje, ponieważ będą mogły zaważyć na naszym zdrowiu.

- 24 lutego 2021
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
- 3 stycznia 2021
Zioła w diecie
- 9 października 2020
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
- 7 sierpnia 2020
Co to jest glicyna, i jak ją pożytkować?
Zioła w diecie
BMR wskaźnik podstawowej przemiany materii
Activlab muscle up protein
Spalacze tłuszczu dla kobiet jakie
Co jeść po treningu porady
Ocet jabłkowy w diecie
Kawa zbożowa a odchudzanie